Fiske i Hindsen.

Efter några rundor i diverse sjöar så var vi tillbaka i Hindsen igen, åter denna gång så var Nicklas med och det betyder att vi kunde trolla med lite mer beten i vattnet än när vi har våran lille plåt båt !.

Klockan halv 7 gick larmet på mobilen och en ny fiskedag var på schemat. 
Det var väder, mulet och med lätta sydliga vindar och 12 grader i luften, klockan 7 var vi ute och började fiska.

Eftersom det var lite mulet så satsade vi på drag som var ljusa drag, som skulle synas bra i vattnet, efter 20 min fiske så small det till i mitt spö. 


 

En gädda som vägde 3,8 kg, surt att man inte kom över 4 kg strecket, men kul med fisk iaf. Gäddan han gick bet på en brun guldig Bomber, vi fiskade precis intill ett grund djupet var ungefär 3,5-4 m där vi tog den.

Vi körde några gånger förbi men det var tyvärr inga som ville käka mer just då, så vi tog och åkte till ett ställe som har levererat fisk förgående år, gött med en båt med stor motor med, tar inte så långtid mellan förflyttningarna, tjänar mycket kvallités tid på det.

Efter 10 mins trolling så får Niklas napp.




En liten snipa, men Niklas var glad endå, kom dock inte ihåg vilket drag han fick gäddan på.

Vi kör vidare till ett ställe det är ett grund som går ut ca 200 m från land och i området så finns det 3 öar som ligger intill varandra. Mellan grundet och öarna ligger det en djup håla på 12 m. så vi ligger och trollar mellan grundet och djuphålan  sen mellan djuphålan och öarna.

efter ca 1 timmes trolling så smäller det till hos mig igen.



En gädda som vägde 2,5 kg, tagen på en ljus grön/blå Rapala super shad.

Vi fortsätter och kör runt, till slut så får Nicke den sista gäddan.



En Gädda som vägde 2 kg som gav en bra kamp, trodde att den skulle vara större än vad den var, kul att dem är pigga.  


Sammanfattning.

En förmiddag som genererade i 4 gäddor, för att vara Hindsen så är det bra faktiskt. Men annars kan man tycka att det borde bli nån mer när man kör med 4 spön i.
Men kul är att fiskarna är så pass pigga och kämpar lite, förgående år så har dem varit rätt slappa så det är ett bra tecken.

Nästa tur blir nog nästa vecka då redaktionen och Niklas åker till Särna för att fiska lite öring, harr m.m kommer nog bli kalas.


Henric/jakob

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0